Tapani Kunttu:
Suomen puolesta ja Pirkanmaan hyväksi - Maakuntaneuvos Matti Hokkasen muistelmia kuudelta vuosikymmeneltä

Suomen puolesta ja Pirkanmaan hyväksi - etukansi

Kirjan esittely

Maakuntaneuvos Matti Hokkasen muistelmateos kertoo hänen tiestään Hallin Hokasta Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Kirja on paitsi vahvasti omaelämäkerrallinen myös kertomus Tampereen ja Pirkanmaan kehittymisestä elinvoimaiseksi ja kansainvälisesti kilpailukykyiseksi talousalueeksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Matti Hokkanen työskenteli runsaat kolme vuosikymmentä.

Teoksessa kerrotaan yrityselämän edunvalvontatyöstä ja taistelusta yrittäjyyden puolesta. Selvityksensä saavat myös lukuisat paikalliset, alueelliset ja valtakunnallisetkin hankkeet. Tällaisia ovat muun muassa Tampereen teknologiakeskus, moottoritie- ja lentokenttäprojektit sekä uusi oopperatalo Helsingissä.

Vaikka Tampereen ja Pirkanmaan menestys oli Matti Hokkasen toiminnan johtotähti, kuului Suomen vapauden ja itsenäisyyden puolustaminen hänen koko työuransa ja julkisen esiintymisensä keskeisiin tavoitteisiin. Pirkanmaalla kotimaakuntana ja Suomella isänmaana on ollut maakuntaneuvos Matti Hokkasen elämässä tärkeä asema.

Takaisin edelliselle sivulle

Ylös