Tapani Kunttu:
Intohimona rakentaminen. Pauli Lappalaisen elämä ja toiminta.

Intohimona rakentaminen - etukansi

Takakannen teksti

Teollisuusneuvos Pauli Lappalaisen elämä ja toiminta on poikkeuksellinen kasvu- ja kehityskertomus. Historiantutkija Tapani Kuntun laatima elämäkerta kuvaa paitsi rautatieläiskodin pojan perhehistoriaa ja elämänvaiheita myös hänen työhistoriaansa oman rakennusliikkeen perustajaksi ja johtajaksi - ja samalla Turun talousalueen johtavaksi rakentajaksi.

Vaikka Pauli Lappalaisen koti oli vaatimaton, siellä oppi tekemään ja arvostamaan työtä. Kun tähän perintöön yhdistyivät usko itseensä ja omiin kykyihinsä, halu oppia uutta ja kyky kohdata haasteita, menestyksen avaimet olivat käsillä. Häneltä on löytynyt myös tarvittavaa kovuutta ja rohkeutta, mutta ennen kaikkea työtä pelkäämätöntä luonnetta ja elämänasennetta.

Rakentajana Pauli Lappalainen on ollut vahvasti kiinni arjen realiteeteissa, omassa ajassa ja sen toimintaedellytyksissä. Hän omistautui työlleen ja yritykselleen niin, että hänen elämänsä on pitkälti ollut yhtä kuin työn tekeminen - mutta se on ollut myös harrastus, elämäntapa ja intohimo. Kun Pauli Lappalainen keskittyi rakentamiseen, hänen puolisonsa vastasi kodin ja lasten asioista.

Pauli Lappalaiselta on työn ohella liiennyt aikaa vapaa-ajan harrastuksille. Omat kesäpaikat, veneily, kalastus ja metsästys ovat tarjonneet kaivattua rauhaa ja virkistystä hengelle ja ruumiille jo vuosikymmenten ajan. Vapaalla ja lomalla hänellä oli aikaa myös perheelleen. Lisäksi hänet tunnetaan lahjoittajana ja monien yleishyödyllisten hankkeiden ja laitosten tukijana.

Eläkkeelle siirtymisen jälkeen sukuselvitystyö ja sukuseuratoiminta ovat entistä enemmän alkaneet kiinnostaa Pauli Lappalaista. Vuosittain pidettävistä sukujuhlista on ajan oloon kehittynyt Elvi ja Pauli Lappalaisen sukuseura ry.

Takaisin edelliselle sivulle

Ylös